Stichting Schoolmaatjes ONS

Wat is Schoolmaatjes ONS?

Stichting Schoolmaatjes ONS (bruggenbouwers tussen Ouders van Nieuwkomerskinderen en School) heeft als doel het toekomstperspectief van kinderen te verbeteren door vrijwilligers (schoolmaatjes) te koppelen aan nieuwkomersgezinnen met een vluchtelingenachtergrond. De gezinnen worden twaalf maanden ondersteund bij de communicatie en samenwerking met school van de kinderen om zo bij te dragen aan kansengelijkheid voor de kinderen. Deze werkwijze blijkt een positief effect te hebben op het onderling begrip tussen school en ouders en de ontwikkeling van de kinderen, zowel op cognitief vlak als sociaal-emotioneel. 

Wil je als school inzetten op de communicatie met nieuwkomersgezinnen, dan kun je een project aanvragen. De school kan ook gecoacht worden in cultureel sensitief omgaan met nieuwkomersouders.

Voor Stichting Schoolmaatjes ONS initieer en co├Ârdineer ik trajecten in regio Amsterdam. Ik werf, train en begeleid de vrijwilligers en onderhoud contact met de deelnemende gezinnen, scholen en ondersteunende maatschappelijke organisaties zoals Vluchtelingenwerk. Samen met mede-oprichter Harriet Marseille en het bestuur draag ik zorg voor verdere professionalisering en groei van Schoolmaatjes ONS.