Leermiddelen

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht voor het ontwikkelen van lesmateriaal Nederlands als tweede taal voor volwassenen en voor taal- en themamateriaal voor laaggeletterden. Vanaf de conceptontwikkeling tot en met de controle van laatste drukproef.

Ik ben creatief, betrouwbaar en zorgvuldig en altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten. Ik schrijf zelf maar je kunt me ook inschakelen voor het begeleiden van een auteursteam.

Is het auteursteam compleet maar heb je behoefte aan een kritische meelezer, dan kijk en denk ik graag mee.

KlasNL

Met veel plezier heb ik samen Martijn Baalman, Vita Olijhoek en Anja Valk de NT2-leergang KlasNL, Nederlands leren naar A2 en KlasNL Nederlands leren naar B1 ontwikkeld. KlasNL is eigentijds, levendig en nodigt cursisten voortdurend uit om actief met de taal bezig te zijn. De delen naar A1 en naar A2 zijn op de markt; deel 3, Nederlands leren naar B1, verschijnt eind 2023. KlasNL wordt uitgegeven door Coutinho.

Schrijven in Nederland

Een praktische en concrete schrijfcursus voor anderstaligen die voor de andere vaardigheden al rond A1 zitten, maar voor schrijven nog niet. Ontwikkeld met Anja Valk en Vita Olijhoek en VU-NT2, uitgegeven door ThiemeMeulenhoff.

Oefenen.nl

Oefenen.nl biedt laagdrempelige, vrolijke en zinvolle programma’s voor NT2-leerders en laagegeletterden. Bij vele taal- en themaprogramma’s ben ik betrokken, zoals Lees en Schrijf! Het LeesplankjeLees en Schrijf! Extra lezen en Extra Schrijven en de Klik & Tik-programma’s. Samen met Oefenen.nl en CINOP ontwikkelde ik Welcome, een methodiek voor NT2-lessen in AZC’s en NLvaardig en NT1leren.nl, methodieken voor afstandsleren voor NT2-leerders en NT1-leerders.

IJsbreker+

IJsbreker was mijn eerste boek. Ontwikkeld met Marijke Huizinga, Ellie Liemberg en Bastienne Thoolen. Van deze drie ervaren collega’s heb ik indertijd heel veel geleerd. Na het eerste boek ben ik jarenlang auteur en inhoudelijk projectleider geweest van alle herzieningen en uitbreidingen van IJsbreker, later IJsbreker+. IJsbreker+ wordt uitgegeven door ThiemeMeulenhoff.